Airport Weeze achter de schermen

Voor kleinere groepen, tot maximaal 25 personen biedt de RLM het programma "Airport Weeze achter de schermen" aan. Op plaatsen waar normaal gesproken passagiers niet mogen komen, opent de RLM deze voor u. 

Via de incheckbalie en security stapt u in de airport bus. Deze rijdt een uitgebreide ronde over het platform, wanneer het vliegverkeer het toelaat een "fast-run"over de startbaan om vervolgend de luchthaven brandweer aan te doen. De luchthavenbrandweer geeft vervolgens een indrukwekkende demonstratie met een "crashtender". Uiteraard onder begeleiding van een ervaren en deskundige gids. Hoeveel water neemt de crashtender mee, hoeveel brandstof tankt een vliegtuig? wat doet "Bird-Control"?  Waarom heeft de luchthaven brandweer de beschikking over een ambulance? Op al deze vragen en nog veel meer krijgt u een antwoord tijdens dit unieke programma.

Het programma is alleen boekbaar in combinatie met een rondleiding, hiervoor kunt u gebruik maken van de bestaande rondleiding. Echter is het ook mogelijk om dit unieke programma te combineren met een verkorte rondleiding ( zonder ontvangst met koffie / thee en presentatie ).

Uit veiligheidsoverwegingen mogen er minimaal 20 en maximaal 25 personen deelnemen aan dit programma. Tevens dient minimaal 14 dagen voor aanvang een lijst met aantal deelnemers, voor en achternamen, geboortedatum en plaats, adres en paspoortnummer aan ons zijn doorgegeven. Een rijbewijs is geen geldig legitimatie document op het luchthaven terrein.

Voor dit programma wordt een extra toeslag berekend ( zie extra en prijzen ). Doorgang vindt plaats na bevestiging beschikbaarheid luchthaven autoriteiten en brandweer.

Duur van dit programma is 1 uur ( exclusief rondleiding, exclusief transfertijd ).