Airport Weeze

Midden in de Euregio Maas - Rijn is "Airport Weeze" gelegen, een moderne regionale luchthaven die mede vanwege haar rijke historie uniek te noemen is.

Aangelegd tijdens de koude oorlog door de "Royal Airforce" is deze inmiddels moderne, milieu vriendelijke regionale luchthaven sinds 2003 voornamelijk voor low-budget en vakantievluchten  in gebruik.  In een ruim 2,5 uur durend uniek  programma krijgt u een goed beeld over het verleden, transformatie en het heden van deze regionale luchthaven.

Bij uw aankomst op de luchthaven begroeten wij u met koffie / thee en eventueel "Blech Kuchen" in één van de locaties welke wij u bij de reservering doorgeven ( dit is afhankelijk van de groepsgrootte ). Hier vertellen wij u over de rijke geschiedenis van deze luchthaven, het heden en de toekomst aan de hand van een presentatie.

Vervolgens wordt er een uitgebreide rondrit gemaakt over het terrein waarbij het verleden en het heden een belangrijke rol spelen. Zo bezoeken wij onder andere het dorp waar de Engelse militairen hebben gewoond, terminal, brandstof depot en nog veel meer. Uiteraard onder de begeleiding van een ervaren gids. Hierbij krijgt u ook een heel goed beeld van de diensten die actief zijn op de luchthaven zoals het afhandelingsbedrijf, havendienst,  luchtverkeersleiding, douane, brandweer en de beroepen die hierbij horen.

Wist u dat het terminal gerecycled is? En dat de luchthaven zich zelf voorziet van duurzame energie? Wie zijn de klanten van de luchthaven? Wat is het verschil tussen een lijn en charter vlucht? Op al deze vragen en nog veel meer krijgt u antwoord.