Maastricht Aachen Airport, educatie-programma basisscholen

Voor basisscholen bieden wij een zeer leerrijk educatief belevingsrondleidingen aan op de luchthaven “Maastricht Aachen Airport”.

De voorbereiding beginnen al op de basisschool waar wij de leerkrachten alle steun en medewerking zullen verlenen in het maken van paspoorten, E-Tickets, kofferlabels, instructies et cetera.

Bij aankomst op de luchthaven ( met eigen touringcar ) ontvangen de scholieren een keycord met visitorspas, vervolgens gaan de scholieren  één voor één inchecken aan de hand van hun zelf gemaakt paspoort en E-ticket. De grondstewardessen zitten al klaar bij aankomst. Hierna  worden alle security procedures  ( detectie poortjes, handbagage door x-ray ) doorlopen.

Na de controle van de boardingpas stappen de scholieren in de  bus voor een rondrit over het luchthaven terrein. De luchthavenbrandweer is de scholieren ook niet vergeten en geven een demonstratie met een van de crashtenders.  Uiteindelijk brengt de vliegveld bus  de scholieren naar een gereedstaand vliegtuig.  Hier stappen de scholieren één voor één in. Het is toegestaan om even op de stoel van de piloot te zitten en de stuurknuppel vast te houden. Uiteraard is het maken van foto`s toegestaan!

Het totale programma duurt  ruim anderhalf uur. Vanwege organisatorische redenen kunnen er maximaal 38 leerlingen en 2 leerkrachten deelnemen. Vanuit de luchthaven als meewerkende bedrijven  zijn er ruim 15 medewerkers bij dit programma betrokken.

Uit veiligheidsoverwegingen dient minimaal  7 dagen voor aanvang een lijst van alle deelnemers voorzien van; voor en achternamen, geboortedatum en plaats, adres en paspoortnummer aan ons zijn doorgegeven. Een rijbewijs is geen geldig legitimatie document op het luchthaven terrein. Deze gegevens dient u persoonlijk aan ons te overhandigen.

Wanneer u komt per eigen vervoer, kan de RLM een touringcar tegen een speciaal tarief aanbieden. Uiteraard krijgt u dan van ons maximaal 7 uitrij kaartjes voor parkeerplaats P2.


Foto`s van leerlingen met toestemming van de ouders gepubliceerd


Reacties van leerlingen