Maastricht Aachen Airport

Midden in de steden driehoek Maastricht – Luik – Aken is de luchthaven “Maastricht Aachen Airport”  gelegen.  In vele opzichten is deze luchthaven uniek te noemen.

Aangelegd tijdens de 2e wereld oorlog door de "United States Airforce " en vandaag de dag een moderne regionale  luchthaven welke zich toelegt op passagiers-,  vrachtvluchten, vliegtuig onderhoud en beroepsscholing. Tevens zijn er op het bedrijventerrein rondom de luchthaven vele luchtvaart gerelateerde bedrijven gevestigd zoals het Europese luchtverkeersleidingscentrum Eurocontrol. In een ruim 2 uur durend, uniek  programma  krijgt u een goede indruk in de dagelijkse activiteiten rondom deze moderne regionale luchthaven.

Bij uw aankomst op de luchthaven begroeten wij u met koffie / thee en eventueel  Limburgse vlaai in één van de locaties welke wij u bij de reservering doorgeven ( dit is afhankelijk van de groepsgrootte ). Hier vertellen wij u over de rijke geschiedenis van deze luchthaven en tonen wij u een historische korte documentaire  uit 1995. Hierna volgt een korte presentatie over het heden en toekomst van de luchthaven.

Vervolgens melden wij ons aan bij de luchthaven autoriteiten, Koninklijke Marechaussee en airport security om toegang te krijgen tot het streng bewaakte luchthaven terrein. Eenmaal toegelaten maken wij een uitgebreide rondrit. Wij tonen u de passagiers en vracht terminal, Jet-Center, diverse hangaars, luchthaven brandweer en nog veel meer. Uiteraard onder begeleiding van een ervaren gids die u de nodige uitleg geeft. Tevens krijgt u ook een heel goed beeld van de diensten die actief zijn op de luchthaven zoals het afhandelingsbedrijf, luchtverkeersleiding, douane, brandweer, onderhoudsbedrijven, scholen en de beroepen die hierbij horen. Wie zijn de klanten van de luchthaven? Wat is het verschil tussen een lijn en charter vlucht? Op al deze vragen en nog veel meer krijgt u antwoord.


Verkort programma ( 1 – 1,5 uur )

Het is mogelijk om een verkort programma te volgen. Bij  aankomst start direct de rondleiding op het luchthaventerrein.